Palačinke se brzo naprave, jednako brzo i nestanu, ali ponekad ipak ostane par komada koje biste kasnije pojeli ili npr. ponijeli na posao.
I tu nastaje glavni “problem” – kada se palačinke ohlade postaju žilave i neukusne.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Zato vam donosimo nekoliko trikova koji će ih učiniti prozračnima, mekima i ukusnima, baš kao kad su svježe pečene.
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina pomoći će vam da uživate u omiljenoj poslastici i sljedeći dan.
Još jedan trik uz koji će palačinke sutradan biti mekane i svježe vezan je za posudu u kojoj ćete ih čuvati.
Sastojci
- 1 jaje
- 200 ml mlijeka
- 250 ml vode
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 2 žlice ulja
- ulje za premazivanje tave
Priprema
Pomiješajte sve tekuće sastojke pa dodajte brašno, sol i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutiti da nema grudica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promiješajte.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Zagrijte tavu za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite ih jednu na drugu i gotovim palačinkama obložite posudu.
Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Palačinke punite slatkim ili slanim nadjevom po želji, prenos N1.