ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Treba li kečap držati u hladnjaku? Popularni proizvođač riješio vječno pitanje

Chill native sadržaj
Autor: Chill native sadržaj 2 min
Podijeli
2 min
Photo by Pedro Durigan on Unsplash

Treba li kečap nakon otvaranja držati u hladnjaku ili ne? Poznati proizvođač ima jasan odgovor na to pitanje.

Bilo na pomfritu, uz odrezak ili kao umak za tjesteninu: kečap je obavezan za mnoge. Ali što učiniti s bocom nakon upotrebe kečapa? Samo staviti na policu s uljem i octom?

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

O pitanju se raspravljalo na Twitteru. Neki korisnici smatraju da hladan kečap nema dobar okus, pa ga i ne drže u hladnjaku. Jedan korisnik je napisao: “Hladni kečap? Ehhh! Ne!”

Drugi se slaže i piše: “Mrzim hladan kečap na vruću hranu!”

Neki tvrde da ne hlade kečap jer se ne hladi u restoranima ili trgovinama brze hrane, čak ni kada je pakiranje otvoreno.

Sada proizvođač kečapa pojašnjava što je točno:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Usput: Kečapu je mjesto u hladnjaku !!!”, piše tvrtka na svom britanskom Twitteru. Ta obavijest o skladištenju također je jasno naznačena na pakiranju.

Istraživanje koje zatim pokreće Heinz pokazuje da ne slijede svi specifikacije proizvođača kečapa. Gotovo svaka treća osoba radije čuva umak od rajčice u (ostavi) ormaru, a ne u hladnjaku.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kečap obično sadrži mnogo šećera i octa – dvije namirnice zbog kojih hrana dulje traje. Međutim, to nije dovoljno da razrijeđena pasta od rajčice traje vječno.

Rok trajanja kečapa

Prema Öko-Testu, otvoreni kečap može se čuvati u hladnjaku oko šest mjeseci. Neotvoren, umak od rajčice može se konzumirati puno dulje, čak i ako je rok trajanja odavno prošao.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Koliko dugo otvorena boca kečapa može stajati bez hlađenja ovisi o raznim čimbenicima – na primjer o temperaturi okoline i načinu na koji se proizvod skladišti. Ako je jako toplo, to smanjuje trajnost. Ako bakterije, virusi, spore plijesni ili drugi kontaminanti mogu dospjeti u bočicu, to također smanjuje vrijeme korištenja. Stoga nije moguće općenito reći koliko dugo otvorena boca kečapa može stajati bez hlađenja.

Ako niste sigurni je li kečap još uvijek dobar, obratite pozornost na miris, boju i konzistenciju. Ako sve izgleda nesumnjivo, umak od rajčice obično se ipak može pojesti, piše Fenix magazin.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Ovi horoskopski znakovi osjećati će retrogradni kaos do kraja travnja

Evo koja je idealna razlika u godinama ako želite da vam veza potraje

Kako zasladiti kavu bez šećera? Isprobajte ove prirodne alternative

Oznake: hladnjak, kečap, ketchup
Izvor / prenosi: Fenix magazin
Chill native sadržaj 1. srpnja 2023. 1. srpnja 2023.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Je li potrebno istuširati se čim izađete iz mora? Evo što je bolje vašu kožu
Novije objavljeno Ovih osam sobnih biljaka koje poboljšavaju vaše mentalno zdravlje
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA