ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Ovo su neke od opasnosti grijanja određenih namirnica u mikrovalnoj pećnici

Chill
Autor: Chill 4 min
Podijeli
4 min
Shutterstock
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
KeljUmaci na bazi rajčiceChilli papričiceSirova jaja u ljusciTvrdo kuhana jaja bez ljuske

Neka hrana može zaprljati mikrovalnu pećnicu ili se čak može zapaliti. Od tvrdo kuhanih jaja do kelja, ovo su namirnice koje ne smijete zagrijavati u mikrovalnoj pećnici i što učiniti umjesto toga.

Ako želite zadržati svoju mikrovalnu pećnicu čistom i izbjeći moguće iskre i plamen, provjerite popis namirnica koje ne biste trebali peći u mikrovalnoj pećnici. Koji? Portal Which? proveo je istraživanje hrane u mikrovalnoj pećnici. Slijedite ove savjete kako biste produžili vijek trajanja mikrovalne pećnice i poštedjeli se dosadnog brisanja nakon upotrebe.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kelj

Stavljanje kelja ili špinata u mikrovalnu može se činiti kao brzi prečac do hranjive večere, ali može biti potencijalno opasno. Lisnato povrće treba malo vlage da se skuha, pa stavljanje suhog povrća u mikrovalnu pećnicu može dovesti do iskre i mogućeg požara. U najboljem slučaju, mogli biste završiti s blago zagorenom večerom, ali u najgorem slučaju riskirate trajno oštećenje mikrovalne pećnice.

Što učiniti umjesto toga? Najčešći način kuhanja lisnatog povrća je kuhanje na pari ili kuhanje. Ako volite svoje zelje s malo više hrskavosti, možete ih također popržiti ili pirjati. Ako baš morate koristiti mikrovalnu pećnicu, isperite povrće pod tekućom vodom prije nego što ga stavite u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu prekrivenu prozirnom folijom ili poklopcem koji dobro pristaje, kako bi se lagano kuhalo na pari.

Umaci na bazi rajčice

Zagrijavanje u mikrovalnoj nasjeckane rajčice, pasatu ili umaka za tjesteninu vjerojatno će donijeti više problema nego što se isplati. Umaci na bazi rajčice obično su pregusti da bi omogućili izlazak topline i pare. Nakupljaju se mjehurići koji mogu ‘eksplodirati’ i napraviti nered u unutrašnjosti vaše mikrovalne pećnice. Zarobljena para također može uzrokovati stvaranje ‘zračnih džepova’ u vašem umaku koji ne pucaju dok ga ne izvadite iz mikrovalne pećnice, riskirajući poprskanu odjeću ili čak opekotine.

Što učiniti umjesto toga? Umak za tjesteninu na bazi rajčice bit će najboljeg okusa ako ga ponovno zagrijete u tavi na srednjoj vatri, dodajući malo vode ako se umak zgusnuo dok je bio u hladnjaku. Ako ga podgrijavate u mikrovalnoj, dodajte malo vode da se razrijedi i nemojte pretjerati s vremenom kuhanja. Pokušajte umjesto toga upotrijebiti kratke nalete s pola snage. Jednostavan poklopac za hranu s ventilacijom pomoći će u sprječavanju prskanja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Chilli papričice

Zagrijavanje chilli papričica u mikrovalnoj neće izazvati neočekivane eksplozije, ali sigurno neće biti ugodno iskustvo. Odlučite li zagrijati posebno ljutu papričicu u mikrovalnoj pećnici, mogla bi otpustiti velike količine kapsaicina, kemikalije koja čini ljute papričice. Kada otvorite vrata mikrovalne pećnice, pare će se ispustiti u zrak, što potencijalno može dovesti do neugodne začinjene vrućine i suznih očiju.

Što učiniti umjesto toga? Gotovo sve drugo. Većina vrsta paprika može se peći, grilati, pržiti u tavi ili jesti ​​sirove, ovisno o jelu koje pripremate. Obavezno temeljito operite ruke nakon rukovanja čili papričicama kako kapsaicin ne bi iritirao vašu kožu, usta ili oči.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sirova jaja u ljusci

Staviti sirovo jaje u mikrovalnu da se skuha definitivno nije dobra ideja. Sadržaj zarobljen unutar ljuske nema kamo otići i može uzrokovati eksploziju jajeta, ostavljajući komadiće kuhanog jaja po vašoj mikrovalnoj pećnici.

Što učiniti umjesto toga? Uvijek je najbolje skuhati jaja u ljusci na starinski način – u loncu. Manje je vjerojatno da će vaše jaje puknuti ako je na sobnoj temperaturi prije nego što počnete. Kuhajte četiri do pet minuta da jaja budu dovoljno tekuća za umakanje, šest do sedam minuta za meko kuhana jaja ili 10 minuta za tvrdo kuhana jaja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Tvrdo kuhana jaja bez ljuske

Čak i tvrdo kuhana jaja bez ljuske mogu eksplodirati ako se zagriju u mikrovalnoj pećnici

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Ovi horoskopski znakovi osjećati će retrogradni kaos do kraja travnja

Evo koja je idealna razlika u godinama ako želite da vam veza potraje

Kako zasladiti kavu bez šećera? Isprobajte ove prirodne alternative

Oznake: hrana, mikrovalna, zagrijavanje
Chill 3. kolovoza 2023. 3. kolovoza 2023.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Imate problema s kolesterolom? Ove tri stvari mogu vam pomoći sniziti ga
Novije objavljeno Ovaj TikTok trend o njezi kože može biti iznimno opasan za vaše zdravlje!
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA