Uživanje u desertu nikad nije bilo lakše i brže! Predstavljamo vam neodoljivu poslasticu koja će osvojiti vaše nepce – voćni cheesecake bez pečenja.
Ovaj ukusni desert je jednostavan za pripremu i ne zahtijeva korištenje pećnice, što ga čini savršenim izborom za vruće ljetne dane.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Slijedite naš jednostavan recept i začinite svoj dan slatkim užitkom.
Sastojci:
- 200 g keksa po izboru (obični, digestiv ili orašasti okusi)
- 100 g maslaca, otopljenog
- 400 g kiselog vrhnja
- 200 g kreme sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- sočno sezonsko ili smrznuto voće po izboru (jagode, borovnice, maline, breskve – ili kombinacija)
- 2 žlice želatine u prahu
- 4 žlice vode
Vrijeme pripreme: oko 30 minuta (plus vrijeme hlađenja u hladnjaku)
Upute:
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
- Pripremite bazu
- U blenderu ili vrećici za smrvljene kekse, usitnite kekse dok ne postanu sitni mrvici. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Smjesu utisnite u dno posude za tortu ili kalup za cheesecake (promjera 22-24 cm) kako biste formirali ravnomjernu podlogu. Stavite posudu u hladnjak dok pripremate punjenje.
- Pripremite punjenje: U srednjoj posudi, pomiješajte kiselo vrhnje, krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Koristite mikser da biste sve sastojke sjedinili u glatku kremastu smjesu. Ovo će biti osnova vašeg cheesecakea.
- Dodajte voće: Operite i narežite sezonsko voće po vašem izboru. Odmah nakon što ste pripremili punjenje, lagano rasporedite voće po vrhu keks podloge. Možete koristiti jednu vrstu voća ili napraviti šarenu kombinaciju za eksploziju okusa.
- Pripremite želatinu: U manjoj posudi, pomiješajte želatinu u prahu s vodom i ostavite neka odstoji nekoliko minuta dok ne nabubri.
- Završite s punjenjem: Smjesi od kiselog vrhnja i kreme sira dodajte nabubreli želatinu i dobro promiješajte dok se sve sjedini.
- Završna priprema: Prelijte smjesu od kiselog vrhnja, kreme sira i želatine preko voća u kalupu. Poravnajte površinu kako biste dobili glatku i ravnomjernu površinu.
- Hlađenje i stvrdnjavanje: Stavite kalup s cheesecakeom u hladnjak i ostavite ga najmanje 4 sata ili preko noći da se dobro stvrdne.
- Posluživanje: Prije posluživanja, ukrasite gornju površinu dodatnim svježim voćem ili listićima mente za atraktivan izgled.
Sada kada imate ovaj brzi i jednostavni recept za voćni cheesecake bez pečenja, nema razloga da ne uživate u ovom osvježavajućem i ukusnom desertu kad god poželite.
Isprobajte ga sami i oduševite svoje ukućane, goste ili jednostavno uživajte u slatkim trenucima samo za sebe!