ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Ove proteinske čoko štapiće obožavat će i djeca i roditelji

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min

Proteinske pločice nutritivno su uravnotežen brz, lagan i ukusan snack. Stanu u svaki džep i savršen su odabir za one trenutke kad se poželite nečeg slatkog.

Zbog visoke količine proteina, a malo ugljikohidrata i još manje šećera, istovremeno će vas zasladiti i zasititi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Svoj recept za proteinske čoko štapiće s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša. Zbog zanimljivog oblika i finog okusa obožavat će ih djeca, ali i roditelji koji ih uvijek mogu oblikovati i u praktične pločice.

Za pet snackova trebat će vam:

  • 200 g kokosove kreme (ili kokosova ili običnog jogurta)
  • jedna mjerica proteina od vanilije
  • aroma vanilije
  • 60 g maslaca od kikirikija
  • prstohvat soli
  • šaka orašida po želji za posipanje
  • kokosove mrvice za posipanje

Uz to za preljev pripremite:

  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca ili kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema je brza i jednostavna. Sve sastojke za snackove prvo ubacite u Kenwood kuhinjski uređaj i pustite ga da ih miješa dok se potpuno ne sjedine. Dok on radi ono u čemu je najbolji, iskoristite vrijeme kako biste lim za pečenje ili ravnu ploču obložili papirom za pečenje.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada se sastojci sjedine, uzmite grabilicu za sladoled, napunite ju smjesom pa napravite četiri do pet krugova na papiru za pečenje. U svaki krug utisnite drveni štapić za sladoled i svakako ga prekrijte nadjevom. Po vrhu pospite nasjeckani kikiriki i kokosove mrvice pa zamrznite na minimalno dva sata. Umjesto da ga sjeckate, kikiriki možete usitniti i pomoću Kenwood Titanium Chef Baker procesora.

Kad se štapići smrznu, nad vodenom kupelji otopite čokoladu i kokosovo ulje pa smjesu upotrijebite kako biste potpuno prekrili svaki od njih. Nakon toga ih stavite natrag na papir dok se čokolada stvrdne.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

U svojim čoko štapićima (ili pločicama) možete uživajte odmah, ili ih možete zamrznuti u hermetički zatvorenoj posudi, za kasnije.

Koju god opciju odaberete, okus će biti neodoljiv, a same pločice hranjive i zasitne. Dobar tek!

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Želite li napraviti savršenu francusku salatu, izbjegavajte ovih pet najčešćih pogrešaka

Znate li koji je pravilan način čuvanja maslinovog ulja?

Znate li uopće koliko dana sarma smije stajati, a da bude sigurna za jelo?

Ako pečenom krumpiru dodate ovaj sastojak, ispast će doslovno savršen

Kurkuma, ljuta papričica… otkrivamo koliko su začini štetni ili korisni za vaš organizam

Oznake: desert, kolač, slatko
Chill 25. kolovoza 2023. 25. kolovoza 2023.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno I dogodilo se! Kim Cattrall se pojavila u seriji “I tek tako…”, komentari fanova podijeljeni
Novije objavljeno Kava je ne samo omiljeno jutarnje piće već i tajno oružje za zdravu kožu
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA