Palačinke su jedan od najomiljenijih deserta širom svijeta i dolaze u različitim verzijama.
Ovaj recept će vam omogućiti da pripremite veću količinu palačinki, a možete ga prilagoditi svojim potrebama. Ono što je najvažnije – ne trebate okretati palačinku u tavi!
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Sastojci:
- 4 bjelanca
- 4 žumanca
- 800 grama brašna
- 100 grama maslaca
- 800 mililitara mlijeka
- 150 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- Ulje za pečenje
Priprema:
- Umutite mikserom maslac, a zatim dodajte žumance. Postupno dodajte brašno i mlijeko naizmjenično, ponavljajući postupak dok ne potrošite sve sastojke. Ovo će osigurati da smjesa ostane glatka i bez grudica.
- Nakon toga, umutite bjelanca u čvrsti snijeg i postepeno ih dodajte u prvu smjesu.
- U posebnoj posudi, pomiješajte vanilin šećer i obični šećer. Ako volite različite okuse, možete koristiti rum ili limun šećer umjesto vanilin šećera.
- Ključni trik za sočne palačinke je dodavanje šećera dok su palačinke na tavi, što će im dati kremasti okus.
- Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, premažite je malo uljem uz pomoć ubrusa i ulijte smjesu za palačinke. Pospite svaku palačinku šećerom i pričekajte dok se donja strana ne zapeče.
- Kada su palačinke gotove, omotajte ih i slažite u zdjelu s poklopcem kako bi ostale mekane i sočne.
Uživajte u ovom jednostavnom receptu za ukusne palačinke koje će vas oduševiti svojim kremastim okusom.