ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Ovo su tri vrsti hrane koje ubrzavaju starenje, pokušajte ih izbjegavati

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Photo by Joshua Hoehne on Unsplash

Starenje je prirodan dio života kojeg nitko ne može izbjeći. Dobro postavljene životne navike u ranijoj dobi mogu pomoći da u starijoj dobi budemo zdraviji, a te navike uključuju bavljenje fizičkim aktivnostima i uravnoteženu prehranu.

Međutim, postoje određene namirnice koje se ne bi trebale prečesto konzumirati jer mogu utjecati na sam proces starenja, piše Metro portal.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Neuroznanstvenik Robert Love izdvojio je tri popularne vrste hrane koje mnogi vole jesti, a zapravo utječu na ubrzano starenje. Kao hranu koja utječe na starenje, Love je izdvojio: meso s roštilja, hranu koja sadrži rafinirani šećer i prženu hranu.

Iako i sam voli meso s roštilja, Love je istaknuo da ono utječe na ubrzano starenje.

“Puno mesa je pougljeno i pocrnjelo, a kada ga jedemo, dolazi do povećanja glikotoksina (poznatih i kao AGEs) koji uzrokuju upale u tijelu. Upala je glavni uzrok starenja i uvelike ga ubrzava”, objasnio je Love u videozapisu koji je objavio na TikToku.

Kada je u pitanju hrana koja sadrži rafinirani šećer, neuroznanstvenik je istaknuo tri razloga zašto konzumacija utječe na ubrzano starenje.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kao prvi razlog istaknuo je to što konzumacija šećera utječe na debljanje, drugi razlog je povećanje upala, a treći taj što prehrana bogata rafiniranim šećerom povećava rizik od dijabetesa tipa 2.

“To je glavni faktor za Alzheimerovu bolest”, objasnio je neuroznanstvenik.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Posljednja vrsta hrane koju bismo trebali izbjegavati je pržena hrana, tvrdi neuroznanstvenik.

“Pržena hrana je dvostruki udarac”, objašnjava on.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Pržena hrana često je bogata ugljikohidratima što će povećati šećer u krvi, a to može povećati upalu. Broj dva, pržena hrana često se prži u stvarno lošim uljima. Ta su ulja upalna. Tako se opet povećavaju glikotoksini u tijelu što drastično povećava upalu”, zaključio je Love.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Šok za ljubitelje piletine: I bijelo meso može biti opasno za zdravlje!

Jeste li čuli za ‘prirodni Ozempic’? Evo što znanstvenici misle o tome…

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Chill 8. ožujka 2024. 8. ožujka 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Uz ovaj trik korisnici Androida mogu pročitati cijelu WhatsApp poruku bez otvaranja
Novije objavljeno Znate li da dan u tjednu na koji ste rođeni, otkriva mnogo toga o vama?
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA