Ispostavilo se da dodavanje određenih začina vašoj kavi može ne samo poboljšati njen okus, već i potencijalno ubrzati vaš metabolizam.
Cimet i kurkuma dva su začina koja možete dodati kavi kako biste poboljšali metabolizam i okus jutarnjeg napitka, prenosi N1.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Cimet
Poznat po svom toplom i slatkom okusu, cimet je svestran začin koji je pronašao svoj put u mnoge šalice kave diljem svijeta.
Njegove aromatične i blago začinske note mogu poboljšati okus vašeg jutarnjeg pića. Osim svoje kulinarske privlačnosti, vjeruje se da cimet ima potencijalnu vezu s bržim metabolizmom.
Ovaj začin može pomoći u jačanju metabolizma kroz nekoliko mehanizama. Može poboljšati osjetljivost na inzulin, omogućujući tijelu da učinkovitije regulira razinu šećera u krvi.
To zauzvrat može smanjiti vjerojatnost skladištenja masti i povećati korištenje glukoze za energiju. Osim toga, cimet može imati termogeni učinak, što znači da može ubrzati metabolizam povećanjem proizvodnje topline u tijelu nakon konzumacije.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Kurkuma
Kurkuma, sa svojim zemljanim i blago paprenim okusom, začin je koji je stekao popularnost zbog jedinstvenog okusa i zdravstvenih prednosti.
Kurkuma sadrži aktivni spoj kurkumin, koji je predmet istraživanja zbog njegove potencijalne uloge u jačanju metabolizma, ali i smanjenju opsega struka i tjelesne težine.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Kako ih koristiti u kavi?
Što se tiče dodavanja ovih začina vašoj kavi, postoji nekoliko korisnih savjeta kako uživati u okusima i izvući maksimum iz njihovih blagodati.
Cimet se može dodati u prethodno kuhanu kavu ili espresso mješavinu prije kuhanja kako bi se postigle prednosti začina i prirodno slatkog okusa.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Kada dodajete kurkumu u kavu ili espresso, svakako dodajte i malo crnog papra jer je on ključan za bolju apsorpciju kurkumina. Neka istraživanja kažu da dodavanje crnog papra uz kurkumu može povećati apsorpciju kurkumina za više od 2000 posto.