ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Želite napraviti savršenu kajganu? Evo kada joj se dodaje voda, kada jaja, a kada limun

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Shutterstock

Imate li jaja u hladnjaku, od ukusnog doručka dijeli vas tek nekoliko minuta. Još ako dodate pokoju ploškicu špeka ili šunke, koji će kajgani dati prefinu aromu, ili pak malo naribanog sira koji će se rastopiti na jajima…

No za savršeno meku kajganu koja se topi u ustima važno je i kako je pripremate. Neki kuhari preporučuju da jaja ulijete na hladnu tavu i zagrijavate ih na laganoj vatri uz dodatak maslinova ulja neprestano miješajući. A neki od trikova za slasniji uključuju i dodatke poput vode, vrhnja ili sojina umaka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Voda

Kada tučenim jajima dodate malo vode, stvorit će se para tijekom pečenja, zbog čega će jaja biti pahuljastija. Kuhari savjetuju žustro miješanje kako bi se ukomponiralo dovoljno zraka, kao i polako pečenje na niskoj temperaturi kako jaja ne bi bila suha ili gumasta.

Mlijeko

Dodate li pokoju žlicu punomasnog mlijeka u tučena jaja, kajgana će imati blaži okus po jajima nego ako dodate vode. Također, bit će kremastija i bogatija, a boja će joj biti bljeđa. Kako bi bila žuća, u smjesu s jajima dodajte kurkume.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Vrhnje

Ako želite da vaša kajgana bude mekana, kremasta i bogata, poslužit će vam vrhnje. Chef Gordon Ramsay u posljednjoj minuti pečenja u kajganu umiješa žličicu crème fraîchea.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Maslac

Neki kuhari za bogati okus i mekoću preporučuju maslac. Narežite maslac na kockice pa ih umiješajte u smjesu za jaja. Pazite da ne pretjerate s miješanjem, maslac se ne treba rastopiti do kraja. Smjesu potom izlijte na namašćenu tavu i pecite na slaboj vatri bez miješanja u prvoj minuti. Kada se jaja malo učvrste, promiješajte ih kuhačom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Limunov sok

Dodavanjem malo limunova soka ili koje kapi octa jaja će biti pahuljasta, ali i intenzivnijeg, boljeg okusa – osobito ako ih pečete na maslacu jer će kiselina poslužiti kao savršena protuteža masnoći, piše Pun kufer.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: jaja, kajgana
Chill 21. svibnja 2024. 22. svibnja 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Poznati stručnjak tvrdi da ne smijemo izbaciti masti iz prehrane, smijemo ih jesti i na dijeti
Novije objavljeno Kod zubara imate pravo na cijeli niz besplatnih usluga, a mi vam donosimo pregled koje su to…
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA