ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Ako maslac držite u frižideru, trebali bi ga izvaditi iz tvorničkog pakiranja

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Image by congerdesign from Pixabay

Maslac je jedan od onih sastojaka koje uvijek želite imati pri ruci za svaki potencijalni recept, a može se skladištiti na iznenađujući način za lakšu upotrebu.

Nezaobilazan je u hrskavim kroasanima, pahuljastim kajganama ili kremastom pire krumpiru. Iako ljudi obično drže maslac u hladnjaku, zbog toga njegovo korištenje može postati teže, ali postoji način da vaš maslac uvijek bude mekan. Bolji je kada se čuva izvan hladnjaka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Maslac kupljen u trgovini bit će dobar ako ga ostavite na sobnoj temperaturi u vašoj kuhinji. Međutim, važno je da ga pokrijete poklopcem.

Razlog za to je sadržaj vlage u maslacu. Budući da maslac ima nizak udio vlage, manja je mogućnost razvoja bakterija.

Drugi potencijalni razlog je taj što ima malo ugljikohidrata i proteina.

Bri Bell, registrirana dijetetičarka i stručnjakinja za sigurnost hrane, rekla je:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Maslac je siguran za jesti nakon što se drži na sobnoj temperaturi. Jedan od razloga zašto se ne kvari tako brzo kao drugi mliječni proizvodi na sobnoj temperaturi je taj što ima malo ugljikohidrata i bjelančevina, koji su omiljeni izvori hrane plijesni i bakterija.”

Ako se pravilno skladišti, maslac može trajati jedan do dva tjedna izvan hladnjaka. Ne smijete ostaviti maslac u originalnom omotu od voštanog papira jer se mogu stvoriti bakterije.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Također morate biti sigurni da je pohranjen daleko od sunčeve svjetlosti za vrućeg dana. Temperatura iznad 21 Celzijeva stupnja je prevruća da bi maslac ostao vani.

U hladnjaku slani maslac ima rok trajanja od jednog do dva mjeseca. U zamrzivaču može stajati šest do devet mjeseci, piše Klix.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Šok za ljubitelje piletine: I bijelo meso može biti opasno za zdravlje!

Jeste li čuli za ‘prirodni Ozempic’? Evo što znanstvenici misle o tome…

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Chill 24. svibnja 2024. 25. svibnja 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Znate li da obično penjanje stepenicama smanjuje rizik od smrtnosti od bilo kojeg uzroka?!
Novije objavljeno Jeste li se ikada zapitali što napraviti ako daljinski ključ vašeg auta jednostavno prestane raditi?
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA