Niste ljubitelji hrskavog pomfrita iz friteze ili pećnice? Isprobajte ovaj recept za pečene krumpire koji se tope u ustima.
Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti domaći temeljac od piletine, no poslužiti se možete i kupovnom pilećom kockom za juhe koju ćete rastopiti u 200 mililtara vruće vode.
Pileći temeljac trebao bi pokrivati dno posude u kojoj pečete krumpire, ali nemojte pretjerivati s količinom.
Trebali biste dobiti mekan pečeni krumpir, a ne pire iz pećnice, punkufer.
Iznimno je važno da krumpire narežete na otprilike jednaku veličine kako bi se termički obradili u isto vrijeme.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Sastojci
- 2-3 krumpira
- 200 ml pilećeg temeljca
- sol i papar po želji
- biljno ulje po želji
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Ogulite krumpire, narežite ih na komade otprilike iste veličine i začinite sa solju i paprom.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Stavite ih na dno lima za pečenje.
Preko krumpira prelijte pileći temeljac.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Pecite ovako pripremljene krumpire u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Glavni je cilj da krumpiru upiju tekućinu.
Nakon 25 minuta ih preokrenite i vratite u pećnicu. Po želji im možete dodati i nešto ulja.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Pecite ih još 15 do 20 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Poslužite pečene krumpire kao prilog uz jelo po želji.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Dobar tek, žele vam naše kolege s N1.