Ribanje parmezana i tartufa ili posipanje mljevenim paprom mali su kulinarski rituali kojima poboljšavamo okuse tjestenine, salata, jela od riže – zapravo čitave palete jela.
No jeste li čuli da i naribani kiseli smrznuti krastavci itekako mogu promijeniti i poboljšati okuse hrane?
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Radi se o kulinarskom trendu koji je osobito popularan u gastronomskim kuloarima interneta, a kiseli krastavci ribaju se na salate, sendviče, juhe, jela od mesa i povrća.
Sve što trebate napraviti jest staviti kiseli krastavac u plastičnu vrećicu, spremiti ga u zamrzivač na najmanje četiri sata i zaboraviti na njega sve dok vam ne zatreba dodatak koji će jelima dati svježinu i svojim kiselinama otvoriti puteve drugim okusima te ih pri tome naglasiti.
Oni koji i inače obožavaju okus kiselih krastavaca dobro znaju što sve mogu ti zeleni mališani, pa im i ne trebaju dodatni argumenti.
Jedan od jednostavnih recepata u kojima se smrznuti krastavci odlično snalaze jest salata od rajčice, maslina i burrate koju začinite s maslinovim uljem i krupnom soli.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Smrznute kisele krastavce možete naribati i na pljeskavice, popečke, pohano meso ili pržena jaja.
Općenito će se dobro slagati s prženom hranom, kojoj će pružiti potrebnu svježinu, piše Punkufer.