ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Vaš pire može biti još kremastiji, ako umjesto hrpe maslaca i mlijeka dodate ovaj sastojak

Chill
Autor: Chill 3 min
Podijeli
3 min
Shutterstock/Pixel-Shot

Najjednostavniji način da napravite ovo mekano i izdašno jelo je da skuhate krumpir i zgnječite ga dok ne postane glatko, ali svaki kuhar koji cijeni okus znat će da je kremasti dodatak neophodan za najbolje rezultate.

Dok se mnogi ljudi okreću maslacu, vrhnju i mlijeku za svilenkasti pire krumpir, maestro okusa, ponudio je alternativni sastojak.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Razgovarajući za britanski Express, Phil Bianchi kaže da postoje četiri koraka koja nikada ne preskače kada ih radi kod kuće.

Prvo i najvažnije, Phil je pozvao ljubitelje pirea da “smanje s mliječnim proizvodima” i umjesto toga koriste aromatizirano ulje.

“Ljudi često dodaju previše mlijeka, maslaca i vrhnja, misleći da će tako postati glatkiji i pahuljastiji – nije tako! Koji god mliječni proizvod dodate, pazite da bude u jednakim dijelovima i nemojte pretjerivati”, kazao je Bianchi.

“Umjesto toga, dodajte malo okusa. Nakon što ste smanjili količinu mliječnih proizvoda, dodajte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i malo iscijeđenog svježeg limuna ili upotrijebite maslinovo ulje s infuzijom, poput maslinovog ulja od ružmarina i češnjaka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Dodatna tekućina ključ je za izuzetno glatki pire krumpir, a ima i svježiji okus, savršen za sve ljetne recepte na bazi pirea”.

Recept za kremasti pire krumpir

Sastojci

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
  • dva velika krumpira, oguljena i nasjeckana na kockice,
  • jedna žlica maslaca s jednakim dijelovima mlijeka ili vrhnja (nikada oboje),
  • dobro pokapati maslinovim uljem,
  • malo svježeg limuna.

Metoda

Što se tiče izrade savršenog pire krumpira, tehnika je jednako važna kao i okus. Prvo ogulite krumpire i pažljivo ih narežite.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Pokušajte rezati komade krumpira prilično ravnomjerno tako da se sve skuha u isto vrijeme. Definitivno nemojte koristiti jako male krumpire jer će se pretvoriti u kašu, a ne u pire – velika razlika!”

Krumpire dodajte u veliki lonac kipuće vode s dosta soli. “Kao i kod tjestenine, za krumpire želite vodu koja je slana i slana. Toje najbolji način za dodavanje slanog okusa”, rekao je Phil.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kad voda prokuha, smanjite vatru i ostavite krumpir da se kuha oko 15-20 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša.

Kad je krumpir kuhan, dobro ga ocijedite i vratite u lonac. Pustite ih da odstoje minutu kako bi višak vlage ispario.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Dodajte maslac i mlijeko ili vrhnje u tavu i zgnječite krumpir gnječilicom za krumpir ili vilicom

Postupno dodajte maslinovo ulje u pire krumpir, mutite dok ne postignete željenu gustoću. Možete dodati više ili manje ulja ovisno o želji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Promijenite sastojke: ne morate biti jednostavni sa svojim pire krumpirom, zašto ne biste dodali i druge sastojke kao što su parmezan, čili pahuljice, senf ili peršin. Izraženiji okusi će nesumnjivo impresionirati goste”, predložio je za kraj, prenosi N1.

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: krumpir, namirnice, pire
Chill 20. kolovoza 2024. 21. kolovoza 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno U tijeku je retrogradni Merkur! Evo pojašnjenja kako utječe na vas i koje su promjene moguće
Novije objavljeno Krafne koje su pravile naše bake bile su puno ukusnije, a mi otkrivamo razlog zašto je bilo tako
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA