ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Jeste li kao mali jeli šnenokle? Evo originalnog starinskog recepta kako se sprema ovaj popularni desert is bivše Juge

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Screenshot/YouTube/Ivana u kuhinji
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
SastojciPriprema

Ovaj desert budi nostalgiju i vraća u djetinjstvo. Njihova lagana i prozračna tekstura čini ih neodoljivima. Mnogi ih vole zbog blage, ali bogate arome koja podsjeća na obiteljske obroke.

Šnenokle su neizostavni desert u mnogim kuhinjama na Balkanu. Upravo zato ih vole i danas praviti kao podsjetnik na prošla vremena.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Donosimo recept jedne bake, a serviraju se hladne za maksimalan užitak.

Sastojci

  • 1,5 litra mlijeka
  • 7 žlica šećera
  • 5 jaja
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Kako biste napravili šnenokle prvo odvojite žumanjak od bjelanjka. Pripremite lonac, ulijte mlijeko i stavite na štednjak da se grije na srednjoj jačini. Za to vrijeme vrlo čvrsto umutite bjelanjke mikserom, počnite s malom brzinom pa ubrzajte.

U mlijeko koje se kuha na smanjenoj temperaturi počnite dodavati smjesu od bjelanjaka, i to žlicom – žlicom po žlicu. Kada primijetite da su počele rasti, okrećite ih da se skuhaju i s druge strane. Gotove šnenokle vadite žlicom u posudice za serviranje.

Uklonite lonac s mlijekom sa štednjaka. Zasebno mikserom umutite žumanjke s vanilinim šećerom. Dodajte i brašno koje ćete umiješati kuhačom, a nakon toga umutite mikserom. Dodajte dvije grabilice toplog mlijeka pa promiješajte.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Nastavite mlijeko kuhati na blagoj vatri i uz miješanje ulijte smjesu od žumanjaka. Nastavite miješati, vratite mlijeko na ringlu pa uz neprestano miješanje lagano ulijte umućene žumanjke.

Nastaviti s miješanjem dok ne dobijete gustoću poput kreme. Tom kremom prelijte šnenokle i sve zajedno pohranite u hladnjak da se ohlade.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Servirajte hladne i uživajte, savjetuje Net.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: desert, recept, šnenokle
Chill 25. kolovoza 2024. 25. kolovoza 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Što mislite, je li zdravija pašta ili riža? Odgovor bi vas mogao iznenaditi…
Novije objavljeno Ovo su dva napitka koje bi svatko trebao uvrstiti u svoje dnevne potrebe
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA