ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Mrzite uvenulu i gnjecavu salatu? Evo kako možete sačuvati svježinu salate u hladnjaku

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Matija Lipar

Može biti vrlo frustrirajuće kad se zelena salata počinje kvariti već nekoliko dana nakon kupnje.

Možda se čini očiglednim staviti listove salate u hladnjak, no zbog visokog udjela vode, ovo povrće brzo uvene ako se ostavi u originalnom pakiranju. Kuharica i osnivačica bloga s receptima, Emilie Raffa, otkrila je briljantnu tehniku skladištenja salate za koju je potrebno samo deset minuta, a zelenu salatu će održati svježom do sedam dana.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Vrlo je jednostavno za napraviti, štedi na otpadu, a možete imati gotovu salatu na dohvat ruke svaki dan u tjednu”, objasnila je kuharica.

Prvo što trebate učiniti jest oprati i osušiti zelenu salatu, jer ćete na taj način ukloniti bakterije s površine koje mogu uzrokovati plijesan. Napunite čisti sudoper vodom, začepite odvod i dodajte salatu. Zatim, pustite listove da se namaču sve dok prljavština ne ode do dna sudopera. Nakon toga temeljito osušite u centrifugi za salatu ili postavite listove na čistu kuhinjsku krpu te ih osušite drugom krpom. Prije stavljanja salate u hladnjak, mora biti potpuno suha da ne bi došlo do brzog kvarenja i stvaranja plijesni.

“Za pohranu obložite dno ladice u hladnjaku kuhinjskom krpom i stavite unutra salatu. Nemojte pretrpavati ladicu. Na vrh stavite papirnati ručnik kako bi upio višak vlage. Držite u hladnjaku dok ne bude spremno za korištenje. Tako je jednostavno”, objasnila je Emilie.

Ključ za sprječavanje kvarenja i stvaranja plijesni na salati je smanjenje količine vlage na mjestu gdje se salata skladišti. Salata prirodno propušta višak vlage zbog visokog udjela vode, pa će joj skladištenje s nečim upijajućim pomoći da ostane svježa mnogo dulje. Vaša salata će na ovaj način ostati svježa i hrskava do tjedan dana, piše Net.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: salata
Chill 28. kolovoza 2024. 28. kolovoza 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Otkriven “Sveti gral” proteina koji popravlja oštećenu DNK i može dovesti do cjepiva protiv raka
Novije objavljeno Jedete li sir s kojeg ste odrezali komadić plijesni? Doktorica kaže da to nikako ne smijete napraviti!
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA