Tanki sloj maslaca na svježem kruhu ili tostu prava je poslastica, a uz malo soli i ne zahtijeva ništa drugo. No, sigurni smo da ponekad ugledate hladni, tvrdi maslac u hladnjaku i odmah pomislite kako će ga biti teško uopće i odrezati ili pogrebati nožem, a kamoli ravnomjerno namazati na kruh.
Omekšavanje maslaca zagrijavanjem zapravo i nije rješenje tog problema, iako može pomoći kod pripreme slastica. Ono što želimo je i dalje hladni maslac kojeg će biti moguće namazati bez trganja šnite kruha.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
@hughesy.369 #lifehack #showme #foodtok #lifehacks ♬ Ultimate life hacks – The Life Bath
Upravo takvo rješenje pokazala je tiktokerica čiji je video dobio više od 4 milijuna pregleda, a trik je vrlo jednostavan. Izvadite hladnu kocku maslaca iz hladnjaka, uzmite mrežasto, metalno cjedilo i lagano stružite površinu maslaca. Rezultat će biti tanke trakice maslaca poput špagica, koje će biti lako namazati na kruh.
Mnogi su u komentarima pitali kako očistiti ovako gusto cjedilo nakon korištenja, a neki su onda savjetovali korištenje vruće ili proključale vode koja će otopiti masnoću, piše Index.