Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.
Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.
Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra.
Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.
Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, piše Večernji list.
@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy – Justin Bieber