ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Nakon što ovo pročitate, više nikad nećete koristiti aluminijsku foliju u pećnici

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Image by Hans from Pixabay

U većini slučajeva, kuhanje s aluminijskom folijom nije nešto oko čega biste se trebali brinuti, prenosi Huffpost.

“Aluminijska folija općenito je sigurna za kuhanje na uobičajenim temperaturama u pećnici,” rekao je Darin Detwiler, predsjednik Programa za sigurnost hrane Nacionalnog udruženja za zaštitu okoliša, profesor na Sveučilištu Northeastern.  Međutim, kao i s mnogim aspektima prehrane, postoji nekoliko nijansi koje treba razmotriti.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Na primjer, istraživanja pokazuju da kuhanje kiselih ili slanih namirnica na visokim temperaturama može dovesti do većeg ispuštanja aluminija u hranu koju kuhate.

“Visoke temperature, osobito kod kiselih namirnica poput rajčica, citrusa ili octa, mogu uzrokovati da se aluminij prenese u hranu,” rekao je Detwiler.

“Iako su to obično male količine, prekomjerni unos aluminija tijekom vremena povezan je s potencijalnim zdravstvenim problemima, uključujući neurodegenerativne bolesti.”

“Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) navodi da se aluminijska folija može sigurno koristiti na temperaturama do 200 °C,” rekla je Tamika Sims, starija direktorica komunikacija o tehnologiji hrane u Međunarodnom vijeću za informacije o hrani.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Jessica Gavin, prehrambena znanstvenica objasnila je da, iako postoji povećan rizik od ispuštanja aluminija pri kuhanju kiselih namirnica na visokoj temperaturi, rizik je i dalje nizak u većini slučajeva.

“Kako biste smanjili prijenos aluminija, izbjegavajte kuhanje ili dugotrajno čuvanje kiselih ili slanih namirnica u foliji jer to može uzrokovati metalni okus i oštećenja na foliji,” rekla je Gavin, prenosi Večernji list.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Chill 13. studenoga 2024. 13. studenoga 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Svježe oprana roba nema mirisa? Evo gdje ste sigurno pogriješili…
Novije objavljeno Kurkuma, ljuta papričica… otkrivamo koliko su začini štetni ili korisni za vaš organizam
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA