ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Ako pečenom krumpiru dodate ovaj sastojak, ispast će doslovno savršen

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Image by rein schoondorp from Pixabay
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
Sastojci za pečeni krumpir s limunom i senfomPriprema pečenog krumpira s limunom i senfom

Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.

Malo limunova soka poboljšat će okus gotovo svakog jela. Savršeno se sljubljuje i s pečenim krumpirom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

No kada se krumpiru i limunu doda i nešto senfa – jelu se produbljuje okus i ono dobiva posebnu sočnost, piše Punkufer.

Krumpir nakratko marinirajte u kombinaciji limunova soka, maslinova ulja, senfa, češnjaka i sušenog origana prije nego što ga stavite peći u pećnici otprilike oko sat vremena.

Nemojte se bojati dodati i nešto vode – ona će krumpiru dati neočekivano divnu mekoću.

Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sastojci za pečeni krumpir s limunom i senfom

  • 1 kg krumpira
  • 125 ml limunova soka
  • 125 ml vode
  • 75 ml maslinova ulja
  • 60 g senfa
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • sol i papar po želji
  • svježi origano za posluživanje

Priprema pečenog krumpira s limunom i senfom

Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine oko 2,5 centimetara. Narežete li krumpir na otprilike istu veličinu, termički će se obraditi u isto vrijeme.

U većoj zdjeli pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, senf, nasjeckani češnjak i sušeni origano. Dobro posolite i poparite i u dobivenu marinadu ubacite krumpir.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Marinirani krumpir prebacite u prethodno namašćeni lim za pečenje s poklopcem u jednom ravnomjernom sloju.

Preko svega dodajte 125 ml vode.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Poklopite sve sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na oko sat vremena.

Po isteku tog vremena podignite poklopac i pustite da se krumpir zapeče, a tekućina ispari do kraja. Za to će vam biti potrebno još oko 20-ak minuta.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Krumpir poslužite topao kao prilog uz meso po želji, piše N1.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Želite li napraviti savršenu francusku salatu, izbjegavajte ovih pet najčešćih pogrešaka

Oznake: krumpir, pečenje
Chill 19. studenoga 2024. 19. studenoga 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Ostavljate li pećnicu otvorenu nakon pečenja? Stručnjaci kažu da to može biti opasno
Novije objavljeno Želite li smanjiti račun za struju, perilicu rublja nikako ne palite u ovo vrijeme
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA