Proteinske pločice nutritivno su uravnotežen brz, lagan i ukusan snack. Stanu u svaki džep i savršen su odabir za one trenutke kad se poželite nečeg slatkog.
Zbog visoke količine proteina, a malo ugljikohidrata i još manje šećera, istovremeno će vas zasladiti i zasititi.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Svoj recept za proteinske čoko štapiće s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša. Zbog zanimljivog oblika i finog okusa obožavat će ih djeca, ali i roditelji koji ih uvijek mogu oblikovati i u praktične pločice.
Za pet snackova trebat će vam:
- 200 g kokosove kreme (ili kokosova ili običnog jogurta)
- jedna mjerica proteina od vanilije
- aroma vanilije
- 60 g maslaca od kikirikija
- prstohvat soli
- šaka orašida po želji za posipanje
- kokosove mrvice za posipanje
Uz to za preljev pripremite:
- 100 g tamne čokolade
- 50 g maslaca ili kokosovog ulja
- prstohvat soli
Priprema je brza i jednostavna. Sve sastojke za snackove prvo ubacite u Kenwood kuhinjski uređaj i pustite ga da ih miješa dok se potpuno ne sjedine. Dok on radi ono u čemu je najbolji, iskoristite vrijeme kako biste lim za pečenje ili ravnu ploču obložili papirom za pečenje.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Kada se sastojci sjedine, uzmite grabilicu za sladoled, napunite ju smjesom pa napravite četiri do pet krugova na papiru za pečenje. U svaki krug utisnite drveni štapić za sladoled i svakako ga prekrijte nadjevom. Po vrhu pospite nasjeckani kikiriki i kokosove mrvice pa zamrznite na minimalno dva sata. Umjesto da ga sjeckate, kikiriki možete usitniti i pomoću Kenwood Titanium Chef Baker procesora.
Kad se štapići smrznu, nad vodenom kupelji otopite čokoladu i kokosovo ulje pa smjesu upotrijebite kako biste potpuno prekrili svaki od njih. Nakon toga ih stavite natrag na papir dok se čokolada stvrdne.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
U svojim čoko štapićima (ili pločicama) možete uživajte odmah, ili ih možete zamrznuti u hermetički zatvorenoj posudi, za kasnije.
Koju god opciju odaberete, okus će biti neodoljiv, a same pločice hranjive i zasitne. Dobar tek!