‘Mlijeko ili šećer?’ To je ono što uvijek čujete kada naručite običnu kavu. Neki ljudi stavljaju oboje, neki jedno, drugi niti jedno.
No postoji još jedan iznenađujući dodatak koji možete staviti u vašu kavu kako bi joj upotpunili okus. A, ako ste u svom omiljenom restoranu koji poslužuje doručak, to je odmah pored paketića šećera i malenog metalnog vrča s vrhnjem – radi se o soli, prenosi Simply Recipes.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Soljenje kave možda zvuči čudno, ali doista može podići okus vaše jutarnje šalice. Ovo je prije nekoliko godina podijelio autor kuharice i molekularni biolog Nick Sharma za Food52.
Sol može smanjiti osjećaj gorčine u hrani. Zbog toga se gorko povrće poput radiča ili brokule u receptima često spaja sa slanim sastojcima poput parmezana ili pancete. Što se tiče znanosti, naravno da postoji više od toga.
Kada dodate prstohvat soli u šalicu kave, to zaokružuje njen okus. Kava više nije toliko gorka i ispunjava vam cijela usta posebnim okusom.
Ako odlučite isprobat ovaj trik, stavite samo prstohvat morske soli u vašu kavu. Nemojte koristiti jodiranu kuhinjsku sol.