Domaća majoneza zdravija je od kupovne, a s ovim jednostavnim receptom možete je napraviti u svega nekoliko koraka.
Osim što ćete znati točno što stavljate u nju, bit ćete oduševljeni njezinim okusom!
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Sastojci
1 jaje
200 ml suncokretovog ulja
1 žličica senfa
1 žličica soli
1 žlica soka od limuna
Priprema
Počnite tako da sve sastojke pripremite unaprijed i držite ih u hladnjaku. Suncokretovo ulje možete dodatno ohladiti tako da ga stavite u zamrzivač na otprilike 20 minuta prije početka pripreme.
Uzmite blender i u njega stavite jaje, žličicu senfa, žličicu soli, 200 ml hladnog suncokretovog ulja i žlicu soka od limuna.
Pazite da štap blendera bude potpuno potopljen na dno posude, a zatim mikserom radite pet sekundi. Time ćete osigurati početak emulzije.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Nakon toga, postepeno podižite štap blendera gore-dolje dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete kremastu konzistenciju. To bi trebalo trajati oko 25 sekundi.
Vaša domaća majoneza je sada spremna! Prebacite je u staklenku i čuvajte u hladnjaku. Upotrijebite je unutar pet dana kako biste osigurali svježinu i ukus.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Domaća majoneza pripremljena ovim receptom je ne samo ukusna i puno zdravija od kupovne verzije, već i jednostavna za napraviti. Isprobajte je i uživajte u njezinoj autentičnoj aromi!