Iako kava nudi brojne zdravstvene prednosti, uključujući podršku mršavljenju, krivi dodaci mogu poništiti te prednosti i štetno utjecati na vaše zdravlje.
Na primjer, dodavanje velikih količina šećera i aromatiziranih sirupa može usporiti proces mršavljenja, što može biti izazov za ljubitelje slatkog okusa. Srećom, postoji niz zdravih alternativa klasičnom rafiniranom šećeru.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Većina stručnjaka za prehranu se slaže da je konzumacija crne kave bez šećera najbolja opcija za vaše zdravlje. Ako ne uživate u nezaslađenom okusu kave, umjesto klasičnog šećera, nutricionisti predlažu upotrebu monk voćnog šećera.
Monk voćni šećer, poznat i kao šećer monahovog voća, izvrsna je alternativa za zaslađivanje vaše kave. Osim što dodaje prirodnu slatkoću, bogat je antioksidansima, što znači da ne samo da izbjegavate upalne sastojke prisutne u obrađenom šećeru, već unosite i tijelu korisne protuupalne tvari.
Ovo voće potječe iz malih subtropskih dinja koje rastu u zabačenim planinama južne Kine i pruža prirodne antioksidanse, poput mogrozida. Ti spojevi imaju protuupalna i antikancerogena svojstva, pomažući tako u borbi protiv oksidativnog stresa i potpomažući cjelokupno zdravlje.
Jedna od ključnih prednosti monk voćnog šećera je njegova niska kalorijska vrijednost, što ga čini idealnim izborom za one koji paze na unos kalorija ili žele održavati svoju tjelesnu težinu pod kontrolom.