ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Ako vašoj kavi dodate ova dva začina, napravit ćete čuda za organizam

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Image by ansiia on Freepik
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
CimetKurkumaKako ih koristiti u kavi?

Ispostavilo se da dodavanje određenih začina vašoj kavi može ne samo poboljšati njen okus, već i potencijalno ubrzati vaš metabolizam.

Cimet i kurkuma dva su začina koja možete dodati kavi kako biste poboljšali metabolizam i okus jutarnjeg napitka, prenosi N1.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Cimet

Poznat po svom toplom i slatkom okusu, cimet je svestran začin koji je pronašao svoj put u mnoge šalice kave diljem svijeta.

Njegove aromatične i blago začinske note mogu poboljšati okus vašeg jutarnjeg pića. Osim svoje kulinarske privlačnosti, vjeruje se da cimet ima potencijalnu vezu s bržim metabolizmom.

Ovaj začin može pomoći u jačanju metabolizma kroz nekoliko mehanizama. Može poboljšati osjetljivost na inzulin, omogućujući tijelu da učinkovitije regulira razinu šećera u krvi.

To zauzvrat može smanjiti vjerojatnost skladištenja masti i povećati korištenje glukoze za energiju. Osim toga, cimet može imati termogeni učinak, što znači da može ubrzati metabolizam povećanjem proizvodnje topline u tijelu nakon konzumacije.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kurkuma

Kurkuma, sa svojim zemljanim i blago paprenim okusom, začin je koji je stekao popularnost zbog jedinstvenog okusa i zdravstvenih prednosti.

Kurkuma sadrži aktivni spoj kurkumin, koji je predmet istraživanja zbog njegove potencijalne uloge u jačanju metabolizma, ali i smanjenju opsega struka i tjelesne težine.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kako ih koristiti u kavi?

Što se tiče dodavanja ovih začina vašoj kavi, postoji nekoliko korisnih savjeta kako uživati ​​u okusima i izvući maksimum iz njihovih blagodati.

Cimet se može dodati u prethodno kuhanu kavu ili espresso mješavinu prije kuhanja kako bi se postigle prednosti začina i prirodno slatkog okusa.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada dodajete kurkumu u kavu ili espresso, svakako dodajte i malo crnog papra jer je on ključan za bolju apsorpciju kurkumina. Neka istraživanja kažu da dodavanje crnog papra uz kurkumu može povećati apsorpciju kurkumina za više od 2000 posto.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Jeste li čuli za ‘prirodni Ozempic’? Evo što znanstvenici misle o tome…

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Oznake: cimet, kava, kurkuma
Chill 19. svibnja 2024. 20. svibnja 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Imate li problema s mirisom urina u WC-u? Evo kako ga se možete jednostavno riješiti…
Novije objavljeno Nama su normalna smeđa jaja, Amerikancima bijela – znate li koja je uopće razlika?
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA