ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Probajte već danas ovaj trik za savršene pečene krumpire s okusom piletine

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Image by Matthias Böckel from Pixabay
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
SastojciPriprema

Niste ljubitelji hrskavog pomfrita iz friteze ili pećnice? Isprobajte ovaj recept za pečene krumpire koji se tope u ustima.

Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti domaći temeljac od piletine, no poslužiti se možete i kupovnom pilećom kockom za juhe koju ćete rastopiti u 200 mililtara vruće vode.

Pileći temeljac trebao bi pokrivati dno posude u kojoj pečete krumpire, ali nemojte pretjerivati s količinom.

Trebali biste dobiti mekan pečeni krumpir, a ne pire iz pećnice, punkufer.

Iznimno je važno da krumpire narežete na otprilike jednaku veličine kako bi se termički obradili u isto vrijeme.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Sastojci

  • 2-3 krumpira
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Ogulite krumpire, narežite ih na komade otprilike iste veličine i začinite sa solju i paprom.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Stavite ih na dno lima za pečenje.

Preko krumpira prelijte pileći temeljac.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Pecite ovako pripremljene krumpire u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Glavni je cilj da krumpiru upiju tekućinu.

Nakon 25 minuta ih preokrenite i vratite u pećnicu. Po želji im možete dodati i nešto ulja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Pecite ih još 15 do 20 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Poslužite pečene krumpire kao prilog uz jelo po želji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Dobar tek, žele vam naše kolege s N1.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: krumpiri, pečenje
Chill 11. kolovoza 2024. 11. kolovoza 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Matematičari precizno izračunali kako treba izgledati savršeno jutro
Novije objavljeno Android vam se čudno ponaša? Evo nekoliko savjeta kako ga možete učiniti “normalnim”
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA