ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Evo zašto profesionalci stavljaju papir za pečenje na dno pećnice

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Shutterstock/Pixel-Shot

Stavljanje papira za pečenje na dno pećnice možda zvuči kao neobično, ali je to zapravo trik koji koriste i profesionalni kuhari – i to s dobrim razlogom.

Ako volite kuhati i želite da vaša jela budu vrlo blizu onima iz restorana, uz umijeće i ljubav prema kuhanju potrebni su vam i mali trikovi, a neki od njih stvarno rade značajnu razliku.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Jedan od takvih savjeta je i micanje rešetke i stavljanje papira za pečenje na dno vaše pećnice prilikom termičke obrade hrane u njoj. Pećnicu je potrebno jako zagrijati, na 250 stupnjeva. Bitno je prije toga provjeriti ima li vaša pećnica ventilacijske otvore na dnu jer u tom slučaju ovakav način pečenja ipak neće biti moguć.

Umjesto da hranu pečete na rešetki, stavljanje posude za pečenje direktno na dno pećnice omogućuje intenzivniji i ravnomjerniji prijenos topline. Na dnu pećnice toplina cirkulira bolje i hrana se brže i ravnomjernije peče, što je idealno za jela poput pizza, kruha ili pečene peradi ili povrća kada želite onu savršeno hrskavu koricu. Profesionalci to znaju – i zato često koriste ovu tehniku.

Manje prskanja i zagaranja

Papir za pečenje dodaje još jednu važnu prednost – štiti vašu pećnicu od masnoće, sokova i ostataka hrane. Ovaj jednostavan trik olakšava čišćenje i sprječava neugodne mirise koji mogu nastati kada se masnoća zapeče na dnu. Također, sprječava direktan kontakt hrane s metalnim dijelovima pećnice, čime se smanjuje rizik od zagaranja i prskanja.

Osim toga, kada uklonite rešetku i pečete na dnu, hrana se nalazi bliže izvoru topline, što znači da će se brže karamelizirati i poprimiti bogatiji okus. Ovo je posebno korisno kod pečenja povrća, mesa ili tijesta – ma za sve što zahtijeva hrskavost izvana i sočnost iznutra. Profesionalni kuhari ovime postižu zlatnu, hrskavu koricu koju je teško dobiti pečenjem na srednjoj rešetki.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Ukratko, pečenje na dnu pećnice uz papir za pečenje donosi bolje rezultate, kraće vrijeme pečenja i puno manje stresa prilikom čišćenja, piše Zadovoljna.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Oznake: papir, papir za pečenje
Chill 21. listopada 2024. 21. listopada 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Stručnjaci otkrili što nikako ne bi smjeli raditi kad smo prehlađeni
Novije objavljeno Postoji nekoliko vrsta krumpira, a znate li koja je najzdravija među njima?
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA