ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Banane, škampi, kikiriki… pogledajte koji su najčudniji sastojci koje ljudi stavljaju na pizzu

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Photo by Brenna Huff on Unsplash
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
Banane, curry i kikiriki – ŠvedskaKokos – KostarikaMajoneza – JapanGrašak – BrazilRiba – Rusija

Pizza u drugim zemljama može izgledati sasvim drugačije nego u vašoj lokalnoj pizzeriji.

Sir, feferoni i masline među standardnim su nadjevima za pizzu diljem svijeta.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Međutim, druge zemlje imaju svoje tradicije.

Evo nekih od njih:

Banane, curry i kikiriki – Švedska

Švedska bi mogla imati neke od najneočekivanijih nadjeva za pizzu, rekao je za Fox Greg Pizzoli, autor knjige “Pizza!: Dio povijesti”.

U Švedskoj se poslužuje s “curryjem u prahu i bananama, a ponekad se dodaje i kikiriki”, rekao je.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kokos – Kostarika

Kokos je popularan nadjev za pizzu u Kostariki – a okus mu je sličan ananasu, rekao je Pizzoli.

Još jedan popularan dodatak u Kostariki su škampi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Image by petrovhey from Pixabay

Majoneza – Japan

Popularni japanski nadjev za pizzu poznat je kao “mayo yaga” – mješavina krumpira i majoneze, rekao je Pizzoli.

Majoneza se stavlja na pizzu “poprečno, gotovo kao desert”, rekao je, što joj daje “vrlo osebujan izgled”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Druga varijanta ove pizze je kombinacija majoneze i kukuruza ili šunke.

Na Dominovim lokacijama u Japanu, pizza “Mayo Yaga” dolazi s kriškama krumpira, svinjskom kobasicom, umakom od majoneze, peršina i umakom od rajčice, navodi se na web stranici Domina.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Grašak – Brazil

“U Brazilu nije neuobičajeno vidjeti zeleni grašak na pizzi”, rekao je Pizzoli.

On misli da bi ovo mogao biti način da se djeca natjeraju da jedu više povrća.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Vrsta brazilske pizze poznata kao “portugalska pizza” ili “portugalska” sadrži šunku, kobasice, luk, masline, grašak i tvrdo kuhana jaja među brojnim dodacima, navodi se na web stranici Pizzolo Pizza, restorana na Floridi koji je specijaliziran za jelo.

Photo by Lukas Bee. on Unsplash

Riba – Rusija

U Rusiji je riba postala popularna zahvaljujući pizzi “Moskva”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Moskva ima četiri vrste ribe i poslužuje se hladna”, rekao je Pizzoli, a prenosi N1.

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Želite li napraviti savršenu francusku salatu, izbjegavajte ovih pet najčešćih pogrešaka

Oznake: pizza
Chill 8. studenoga 2024. 8. studenoga 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Evo nekoliko savjeta kako se ovu zimu možete dobro naspavati
Novije objavljeno Evo zašto ne treba pretjerivati s omekšivačem za rublje, te koliko ga je uopće potrebno staviti
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA