ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Isprobajte ovaj trik za savršeno pečen krumpir i finu hrskavu koricu za prste polizati

Chill native sadržaj
Autor: Chill native sadržaj 2 min
Podijeli
2 min
Image by rein schoondorp from Pixabay

Ako vam krumpir ispadne suh i bezukusan, probajte napraviti ovo prije pečenja

Pečeni krumpir čini se super lakim za napraviti, no to nije uvijek tako jednostavno. Sav maslac i kiselo vrhnje na svijetu ne mogu popraviti suhi i bezukusni krumpir.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Međutim, postoji nekoliko trikova za postizanje savršeno mekanog i pahuljastog krumpira s hrskavom, slanom korom. Ukoliko nikako ne uspijevate pripremiti krumpir tako da njegova kora bude savršeno pečena, ovaj trik će vam pomoći.

Vjerojatno najprije pomislite da problem može biti do vaše pećnice ili da ga niste dovoljno pekli. No, britanski kuhari otkrili su u čemu je tajna kvalitetno pečenog krumpira.

Naime, nakon što krumpir ogulite i narežete, stavite da ga da se kuha. Nakon otprilike 15 minuta u lonac dodajte žlicu octa i ostavite da se kuha još 15 minuta.

Zatim ga procijedite, sačekajte da se ohladi pa prebacite u tavu. Dodajte malo ulja, mljeveni bijeli luk i začine po želji. Dobro promiješajte i pecite na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatnu boju. To je to!

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Također, jedan od savjeta je da uvijek birate čvršće sorte koje se pri kuhanju ne raskuhavaju, primjerice, Jaerla ili MonaLisa.

Osim toga, pripazite da ploške krumpira ne naguravate u tavi jer inače neće biti hrskavi, prenosi Večernji.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Želite li napraviti savršenu francusku salatu, izbjegavajte ovih pet najčešćih pogrešaka

Znate li koji je pravilan način čuvanja maslinovog ulja?

Znate li uopće koliko dana sarma smije stajati, a da bude sigurna za jelo?

Ako pečenom krumpiru dodate ovaj sastojak, ispast će doslovno savršen

Ostavljate li pećnicu otvorenu nakon pečenja? Stručnjaci kažu da to može biti opasno

Oznake: krumpir, kuhanje, pečenje
Izvor / prenosi: Večernji list
Chill native sadržaj 18. lipnja 2023. 18. lipnja 2023.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Ako Georgina prekine s Ronaldom, evo koju će astronomsku svotu dobivati do kraja života
Novije objavljeno Morate jesti ananas. Ima uistinu puno razloga, a mi donosimo samo neke od njih…
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA