ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Još uvijek tjesteninu kuhate u običnoj vodi? Evo zašto je to greška i kako je popraviti…

Chill
Autor: Chill 3 min
Podijeli
3 min
Photo by Christine Sandu on Unsplash
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
Kuhajte ju u umaku od rajčiceUmak od parmezana i bijelog lukaPizza pasta

Tjestenina je odavno osvojila svijet, ukusna je, raznovrsna i prije svega spasitelj u vremenskoj stisci, jer se sprema veoma brzo. Ali, ako ju ipak kuhate u vodi, provjerite zašto radite “grešku”.

Uz veoma koristan trik u kuhanju, možete ju još brže pripremiti, ali i ukusnije.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Umjesto da kuhate tjesteninu u vodi, sada možete u umaku. Ovo će vam uštedjeti mnogo vremena – što je savršeno za one dane kada trebate pripremiti nešto zaista brzo – a tjestenina će biti još bogatijeg ukusa.

Kuhajte ju u umaku od rajčice

Pripremite sve za umak – možete koristiti rajčicu iz konzerve, dodati bijeli luk, maslinovo ulje, bosiljak i bilo što drugo što biste inače koristili za pripremu domaće pasirane rajčice. Na kraju dodajte malo vode i, naravno, tjesteninu. Pustite da provri, a zatim pustite da se kuha.

U početku će biti prilično vodenasta i neće izgledati baš ukusno, ali ne brinite, tjestenina će upiti vodu, ostavljajući vam gust umak (za ovo će se pobrinuti i škrob iz tjestenine) i zaista bogat ukus.

I još jedna dobra strana- zaprlljat ćete samo jednu posudu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Umak od parmezana i bijelog luka

Potrebno je: Jedan maslac, 4 režnja bijelog luka (sitno isjeckanog), 2 šalice pilećeg temeljca, 1 šalica mlijeka, 220 g tjestenine (npr. fetucini), sol i papar po ukusu, naribani parmezan (po ukusu), svjež peršin.

Bijeli luk brzo propržite na maslacu, zalijte temeljcem i mlijekom, dodajte tjesteninu i posolite i popaprite po ukusu. Pustite tjesteninu da provri, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok se tjestenina ne skuha po vašem ukusu. Na kraju umiješajte parmezan i seckani peršin.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Pizza pasta

Potrebno je: Maslinovo ulje, kobasica, paprika, pasirana rajčica, origano, bosiljak, bijeli luk, tjestenina (npr. rotini), sol i papar, mozzarela i svjež peršin.

Kobasicu (ili bilo koje drugo meso po želji) tanko isjeckajte i brzo propržite, dodajte sitno isjeckanu papriku, pržite minutu, dvije, pa dodajte rajčicu, malo vode i na kraju u posudu dodajte tjesteninu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Kada tjestenina provri, smanjite vatru i kuhajte dok se tjestenina ne skuha. Na kraju umiješajte mozzarelu i sjeckani peršin.

Ali, ako imate malo više vremena i volje: stavite tjesteninu u posudu za pečenje, posipajte mozzarelom i malo sitno isjeckane paprike i stavite u pećnicu na nekoliko minuta – da se sir otopi i malo pozlati. Možete pripremiti i bolonjez, umak od povrća, carbonnaru…, piše aktivni.si.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Oznake: kuhanje, tjestenina
Izvor / prenosi: N1
Izvorni autor: Portal Aktivni
Chill 5. listopada 2023. 5. listopada 2023.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Koriste ju svakodnevno, no jeste li se ikada zapitali koji je rok trajanja kuhinjske soli?
Novije objavljeno Iz Copernicusa upozoravaju: “Ovo bi mogla biti najtoplija godina u povijesti!”
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA