ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Lifestyle

Ovo je pet namirnica koje nikad ne biste trebali zamrzavati, mogu biti opasne za zdravlje

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Photo by Bozhin Karaivanov on Unsplash
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
Zelena salataJajaMliječni proizvodi s visokim udjelom vodeKuhana tjestenina i riža

Zamrzavanje hrane praktičan je način da produljite njenu trajnost, ali to ipak ne vrijedi za sve namirnice.

Skuhali ste previše juhe? Ne brinite. Možete ju jednostavno zamrznuti u zamrzivaču, a potom odmrznuti i uživati u toplom obroku kad god poželite. U zamrzivaču uvijek ima mjesta i za smrznutu pizzu, sladoled i slične stvari.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Ali nisu sve namirnice prikladne za zamrzavanje.

Saznajte kojih pet namirnica nikako ne smijete stavljati u zamrzivač.

Zelena salata

Zelena salata brzo postaje kašasta kada se zamrzne jer ima visok sadržaj vode. Nakon odmrzavanja gotovo da se više ne može jesti. Ista stvar se događa s lisnatim špinatom. Ali kako špinat obično kuhamo, to onda nije problem.

Jaja

Sirova jaja se nikada ne smiju zamrzavati. Smrzavanje može uzrokovati pucanje ljuske i bakterije mogu ući. Kuhana jaja možete čuvati u običnom hladnjaku jedan do dva dana. Ali nikada ne biste trebali zamrzavati jaja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Mliječni proizvodi s visokim udjelom vode

Mliječni proizvodi kao što su jogurt, skuta ili vrhnje imaju visok sadržaj vode i mijenjaju svoju konzistenciju kada se zamrznu. Postaju grudasti i gube kremastost. Ako ove proizvode želite zamrznuti, prethodno ih dobro promiješajte kako biste malo poboljšali konzistenciju. Ipak, mliječne proizvode preporučljivo je koristiti svježe.

Kuhana tjestenina i riža

Kuhana tjestenina i riža smrzavanjem gube konzistenciju i postaju kašaste. Često nakon odmrzavanja te namirnica više nisu jestive. Ako vam je ostalo kuhane tjestenine ili riže, bolje je spremiti u hladnjak i iskoristiti u roku od dva do tri dana.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Zamrzavanje hrane praktičan je način da produljite njenu trajnost, a pritom sačuvate njezinu svježinu i hranjive tvari. Tako postoje neke namirnice koje su posebno prikladne za tu svrhu. Neki od primjera namirnica koje je itekako praktično zamrznuti su meso, riba, kruh, juhe i variva.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: hladnjak, namirnice, zamrzavanje
Izvor / prenosi: Novi list
Chill 16. studenoga 2023. 16. studenoga 2023.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Spavate s upaljenim grijanjem? Evo zašto to može biti loše za vaše zdravlje
Novije objavljeno Imamo izvrstan trik za sušenje rublja u kući, a nema veze s radijatorima i grijalicama
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA