ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Imamo par trikova kako da vam kruh ostane svjež nekoliko dana

Chill
Autor: Chill 2 min
Podijeli
2 min
Image by congerdesign from Pixabay
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
Razlike u različitim vrstama kruhaKako znati da vam se kruh pokvario?Savjeti za produljivanje roka trajanja vašeg kruha

Prema stručnjakinji Kaithleen Robbins, narezani kruh treba čuvati na sobnoj temperaturi ako ga planirate pojesti unutar deklariranog roka trajanja.

Ako ne planirate odmah jesti kruh, potrebno ga je skladištiti na hladnom i suhom mjestu kao što je smočnica. Robbins dodaje kako je bitno dobro zatvoriti vrećicu kruha, kako bi se spriječio ulazak zraka.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

To će spriječiti vlagu i produljiti trajanje vašeg kruha.

Razlike u različitim vrstama kruha

Sadržaj vlage u kruhu razlikuje se ovisno o vrsti brašna.

“Kruh od cjelovitih žitarica, s većim udjelom vlage, može imati kraći rok trajanja na sobnoj temperaturi u usporedbi s bijelim kruhom koji traje dulje zbog nižeg sadržaja vlage”, objašnjava Robbins.

Kako znati da vam se kruh pokvario?

Najočitiji znak da trebate baciti kruh je ako vidite plijesan.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

“Plijesan se može pojaviti u obliku nejasnih mrlja u raznim bojama po cijelom kruhu”, objašnjava Robbins.

Čak i ako je plijesan samo na jednoj kriški kruha, bacite ga.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Plijesan se može zadržati i kontaminirati druge dijelove kruha čak i ako je ne vidite.

Nadalje, ako osjetite bilo kakve čudne mirise ili ako je vaš kruh pretjerano tvrd, vrijeme je da ga bacite.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Savjeti za produljivanje roka trajanja vašeg kruha

“Zamrzavanje kruha najučinkovitiji je način za očuvanje proizvoda bez gubitka kvalitete”, kaže Robbins, uz napomenu da ga se mora čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.

Kruh trebate iskoristiti u roku od tri mjeseca, a pri odmrzavanju najbolje ga je ostaviti u hladnjaku preko noći, piše Metro portal.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Upozorenje liječnika: Ove tri skupine lijekova mogu biti opasne tijekom toplinskih valova!

Srpanjske astro prognoze: Od pojačanih strasti do poslovnih izazova za sve znakove

Prije nego što izađete iz klimatiziranog prostora na vrućinu, obavezno napravite ovu stvar!

Namirnice koje čuvaju mozak: Što jesti za bolju koncentraciju i zdravlje živčanog sustava

Vrućina u stanu? Ovaj jednostavan trik s ledenom bocom može sniziti temperaturu i do 3 stupnja

Oznake: kruh, održavanje svježine
Chill 8. srpnja 2024. 8. srpnja 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Britanski BBC sastavio je popis 10 hrvatskih jela koje bi svi trebali probati, evo koja su to
Novije objavljeno Kava odmah nakon obroka? To baš i nije najbolja ideja, evo i zašto
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA