Znanstvenik koji se bavi hranom dr. William Li proveo je 20 godina proučavajući kako nam prehrana može pomoći da pobijedimo bolesti i živimo dulje.
“Uvijek sam svoju prehranu temeljio na prirodnoj hrani, a velik dio moje kuhinje inspiriran je jedinstvenom mješavinom dviju najvećih svjetskih kultura prehrane – Mediterana i Azije. Ja to zovem mediterazijska dijeta”, pojasnio je za CNBC.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
I na Mediteranu i u Aziji nalaze se takozvane plave zone, područja s najvećim koncentracijama stogodišnjaka na svijetu.
Dr. Li je popisao šest osnovnih skupina namirnica koje konzumira kako bi ojačao imunitet i ostao zdrav.
Voće
Od voća dr. Li najviše konzumira jabuke, kruške, grejp i avokado.
Povrće
Kad je povrće u pitanju, baza njegovih jela su brokula, soja, mrkva i gljive.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Od mahunarki, liječnik izdvaja bijeli grah i leću.
Pakirana hrana
Ako ste mislili da se pakirana hrana odnosi na unaprijed pripremljenu i gotovu hranu, prevarili ste se. Dr. Li od pakirane hrane redovito kupuje ekstra djevičansko maslinovo ulje i jabučni ocat.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Morska hrana
Losos, ikra i sardine neizostavni su na meniju dr. Lija.
Pića
Osim vode, dr. Li pije matcha čaj i oolong čaj, javlja Index.