Ako vam krumpir ispadne suh i bezukusan, probajte napraviti ovo prije pečenja
Pečeni krumpir čini se super lakim za napraviti, no to nije uvijek tako jednostavno. Sav maslac i kiselo vrhnje na svijetu ne mogu popraviti suhi i bezukusni krumpir.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Međutim, postoji nekoliko trikova za postizanje savršeno mekanog i pahuljastog krumpira s hrskavom, slanom korom. Ukoliko nikako ne uspijevate pripremiti krumpir tako da njegova kora bude savršeno pečena, ovaj trik će vam pomoći.
Vjerojatno najprije pomislite da problem može biti do vaše pećnice ili da ga niste dovoljno pekli. No, britanski kuhari otkrili su u čemu je tajna kvalitetno pečenog krumpira.
Naime, nakon što krumpir ogulite i narežete, stavite da ga da se kuha. Nakon otprilike 15 minuta u lonac dodajte žlicu octa i ostavite da se kuha još 15 minuta.
Zatim ga procijedite, sačekajte da se ohladi pa prebacite u tavu. Dodajte malo ulja, mljeveni bijeli luk i začine po želji. Dobro promiješajte i pecite na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatnu boju. To je to!
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Također, jedan od savjeta je da uvijek birate čvršće sorte koje se pri kuhanju ne raskuhavaju, primjerice, Jaerla ili MonaLisa.
Osim toga, pripazite da ploške krumpira ne naguravate u tavi jer inače neće biti hrskavi, prenosi Večernji.