Onima koji žele smršavjeti često se savjetuje da izbjegavaju hranu bogatu ugljikohidratima, međutim, uzimanje jedne namirnice iz ove grupe može nas dovesti do željenog cilja.
Iako može izgledati kontraproduktivno, znanstvenici vjeruju da bi škrobni krumpir mogao biti tajna gubitka težine.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
To je zato što ljudi jedu istu težinu hrane tijekom obroka da bi se osjećali siti, bez obzira na to koliko kalorija obrok sadrži.
Prema istraživačima, oni koji dodaju krumpir u tanjur brže se osjećaju sitima, pa kasnije ne jedu visokokaloričnu hranu.
Krumpir sadrži oko 80 kalorija na 100 grama — duplo više od drugog povrća, kao što su mrkva i brokula.
Ali također sadrži oko polovinu kalorija kruha, tjestenine i riže, kada se jede u istim količinama.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Istraživači su istaknuli i da je važan način kuhanja i pripreme krumpira, te da treba izbjegavati jesti čips jer prženje smanjuje nutritivnu vrijednost.