Pomfrit je jedno od omiljenih jela kod nas, posebno kada se konzumira uz roštilj. Nema ništa ukusnije od savršeno hrskavog komada pomfrita.
Gotovo da ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovakav pripremljen krompir možete poslužiti na različite načine.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Bilo da ga jedete kao prilog uz meso ili samo s kečapom ili majonezom… Bitno je samo da ga pripremite kako treba.
Ako želite da dobijete pomfrit zlatne boje i hrskave korice, trebate krompir preliti sprajtom! Ovaj gazirani napitak čini ga nevjerojatno ukusnim, piše Krstarica.
Sastojci
600 g krompira
1,2 l sprajta
Priprema
Krumpir ogulite, operite i narežite poput pomfrita, na deblje trake.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Stavite ih u posudu i prelijte sprajtom.
Ostavite ih jedan ili dva minuta, a zatim ih izvadite iz posude i ocijedite na papirnatom ručniku.
- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -
Ispecite ih u zagrijanom ulju.