ChillChill
Aa
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Aa
ChillChill
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Tražilica
  • Naslovnica
  • Lijepe priče
  • Lifestyle
  • Showtime
  • Zdravlje
  • Ljepota
  • Sci-Tech
  • Biznis
  • Znanost
  • Kuhanje
Prati nas
  • Impressum
© 2023. Quantum media
Kuhanje

Jeste li čuli za talijansku ‘penicilin juhu’? Donosimo recept za ovo okrepljujuće jelo, gotovo za svega pola sata

Chill
Autor: Chill 3 min
Podijeli
3 min
Freepik/Timolina
Ovo su posebno istaknuti dijelovi priče
Potrebni sastojciPriprema

Juha s povrćem, sitnom tjesteninom, pilećim temeljcem i parmezanom daleko je najtopliji obrok koji možemo zamisliti u hladne jesenske dane. Talijanski none ovo zovu ‘talijanskom penicilin juhom’ jer ne samo da je utješna i ljekovita već je i tako jednostavna za pripremu. Gotova je u svega 30 minuta.

Pastina juha često se naziva Minestrina, Pastina in Brodo ili, od milja, ‘talijanski penicilin’. Nakon jedne žlice juhe u kojoj pliva sitna tjestenina u obliku zvjezdica shvatit ćete zašto. Pastina juha, za koju recept donosi The Mediterranean dish jednostavna je večera koja grije, često štiti od prehlade i djeluje tako domaće i ugodno.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Svježe povrće, luk, mrkva i celer čine aromatični temelj ove juhe. Mnogima se dopada blaga slatkoća žutog luka, ali umjesto njega možete koristiti srebrenac ili 2-3 ljutike.

Drugi važan dodatak je kora parmezana. Iako vrlo tvrda i neugodna za grickanje, kora parmezana savršena je za produbljivanje okusa domaćih temeljaca, juha, variva i gulaša. Juhu će obogatiti punom aromom umamija. Ostatke kore parmezana spremite u zamrzivač kako bi vam bile pri ruci. Također možete koristiti veliki komad parmezana, iako je to skuplje od korištenja kore koja bi obično završila u kanti za smeće.

Pastina je zamišljena kao skromni obrok s namirnicama iz smočnice. Vjerojatno imate gotovo sve pri ruci.

Potrebni sastojci

  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 150 g tjestenine – pastina je zgodan izbor zbog simpatičnog zvjezdastog oblika, ali bilo koja sitna tjestenina, poput abecede, orzoa ili acini di pepea također će biti sjajan odabir
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 štapića celera
  • kora parmezana
  • sol
  • peršin, dodaje svježinu i dubinu okusa. Možete ga zamijeniti koprom ili bosiljkom.
  • svježe naribani sir parmezan, dodaje savršeno slan finiš bogat umamijem.

Priprema

Zakuhajte temeljac u velikom loncu s poklopcem. Ogulite i nasjeckajte 1 glavicu luka i 2 mrkve na veće komade. Nasjeckajte 2 štapića celera na velike komade. Sve zajedno dodajte u temeljac, a zatim ubacite i koru parmezana i prstohvat soli.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Pojačajte vatru da zavrije, zatim smanjite i poklopite. Pirjajte dok povrće ne omekša, 20 do 30 minuta.

Izvadite koru od parmezana zatim rešetkastom žlicom prebacite povrće u multipraktik ili u posudu od štapnog miksera. Dodajte nekoliko žlica juhe i miksajte dok povrće ne postane potpuno glatko. Pasirano povrće vratite natrag u lonac.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Pojačajte vatru da juha zavrije. Kad zavrije, umiješajte otprilike 150 g pastine. Kuhajte dok tjestenina ne omekša, otprilike 3 minute. Maknite juhu s vatre.

Kušajte juhu i prilagodite začine, dodajte još soli ako je ukusna. Ulijete juhu s tjesteninom u zdjelice za posluživanje. Svaku zdjelu pospite peršinom i naribanim parmezanom i poslužite vruće, piše tportal.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA -

Možda bi vam i ove teme bile zanimljive

Ovo su tri najmudrija znaka horoskopa, imate li ih u blizini – upitajte ih za savjet

Otkrivamo što izluđuje koji horoskopski znak; Bika promjene rutine, Djevicu nered, a Škorpiona prevara

Lajmska bolest prijeti sve više, no istraživanja otkrivaju nove mogućnosti liječenja

Znanstvenici ponovno upozoravaju: Ovo je prijetnja koju ne vidimo, a svakodnevno unosimo!

Odzvonilo plombama i implantatima; Novo otkriće zauvijek će promijeniti stomatologiju!

Oznake: juha, recept
Chill 26. rujna 2024. 26. rujna 2024.
Podijeli ovaj članak
Facebook X Whatsapp Whatsapp Telegram
Podijeli
Ovaj članak kod tebe izaziva
Flertanje0
Ljubav0
Sreću0
Netutralnost0
Pospanost0
Tugu0
Ljutnju0
Ranije objavljeno Pomfrit obožavaju svi, no koliko je on uopće zdrav za jesti
Novije objavljeno Ako volite kavu, ovaj savršen kremasti espresso uz vaš desert bit će pun pogodak
- OGLAS -
- OGLAS -
ChillChill
SVA PRAVA PRIDRŽANA © 2023. QUANTUM MEDIA • IMPRESSUM • ZAKUP OGLASNOG PROSTORA